Roland SP-404A

En legendarisk sampler møter en ikonisk sequencer
Roland VT-4

Roland VT-4

Roland TR-08

Roland TR-08

Vare nr.
114330
Pris inkl. mva kr 6 550,00
Lagerstatus: På lager

En legendarisk sampler møter en ikonisk sequencer
SP-404A Linear Wave Sampler er designet for livebruk og utvider lydene i Roland AIRA TR-8 Rhythm Performer i en kraftig kombinasjon av samples og perkussiv synthese. Den raske “hands-on”-tilnærmingen i den anerkjente SP-serien av performance samplere passer perfekt for de imponerende rytmiske effektene og den ikoniske step sequenceren i Roland AIRA TR-8.

Alle funksjoner og muligheter i den populære SP-404SX finnes i SP-404A, inkludert distinktiv 16-bit lineær sampling, 29 innebygde DSP-effekter, myk FX-svitching og 12 profesjonelle performance pads. I tillegg inneholder den et nytt bibliotek av lyder satt sammen av sampleindustri-ledende Loopmasters, levert på et medfølgende SD-card.

Uansett om den brukes frittstående eller kontrollert av TR-8, gir SP-404A et intuitivt og inspirerende tillegg til AIRA-serien av performance-instrumenter for DJs, musikere og produsenter.

Nøkkelfunkjsoner:

 • Sample når du vil og hvor du vil, med innebygget mikrofon og batteridrift.
 • Kan trigges fra 16-step sequenceren i TR-8 Rhythm Performer (TR-8 system version 1.50 eller senere kreves)
 • AIRA sort-og-grønn farge for å matche eksisterende AIRA hardware.
 • “Sounds by Loopmasters” SD card inneholder over 100 nye stereo samples, effekter og one-shots
 • 29 DSP effekter, inkludert filter, delay, unike voice effekter, subsonic, looper med mer
 • Tre kontrollknapper, 12 triggerpads og sub pad for “rapid-repeat” triggering
 • Sømløs effektskifte, for myke, perfekte overganger
 • Pattern sequencer med quantize modus og shuffle feels
 • Importer lydfiler fra en computer, og assigne samples til padder med gratis Mac/Windows software

TR Sequencer møter SP-Style Sampling
SP-404A kan trigges fra TR-8 Rhythm Performer for kraftig integrert “beat og sample”-produksjon. Du kobler enkelt og greit en MIDI-kabel mellom de to enhetene, for å inkorporere samples fra SP-404A sammen med trommepatterns fra TR-8. Hver av TR-8s 11 tracks kan trigge et sample på SP-404A, spille en TR-8 lyd – eller begge deler. Dette lar deg lage interessante layers og aksentueringer. TR-8 kan trigge ethvert sample fra hvilken som helst av de mange bankene i SP-404A. Dette gir enkel tilgang til nye lyder ved bare å dreie på hjulet.

Lyder fra Loopmasters
SP-404A kommer med 9 banker premium samples som får deg i gang med sample-looping. Lydbiblioteket på det inkluderte SD-kortet ble laget av Loopmasters, en av verdens ledende samples utviklere. Samplene i bibilioteket er spesifikt designet for å komplimentere TR-8, men vil også fungere utmerket på egenhånd.

Du kan også laste inn andre samples via SD Card slotten, som støtter SDHC-kort på opp til 32 GB. Du kan importere WAV eller AIFF lydfiler fra din Mac eller Windows computer ved å bruke det dedikerte softwaret (tilgjengelig i Downloads-seksjonen), og så assigne disse til SP-404As padder. Softwaret er raskt og enkelt å bruke. Det viser SP-404As padder på skjermen, og det er mulig å konvertere SP-404 formatfiler for å bruke i SP-404A.

Hands-On Performance
SP-404A er laget for å bli spilt på, med sine interaktive loop og pattern sequencer kontroller. Ta kommandoen med tre non-slip kontrollere og 12 triggerpads i gummi, pluss en Sub Pad for “rapid-repeat” trigging i sanntid. SP-404A er en ideell livemaskin på mørke scener eller i ditto DJ-booths. Godt opplyste pads og en kraftig LED-skjerm sikrer dette.

Sample Scatter og Side Chain
Ved å koble stereoutgangen fra SP-404A til TR-8s external audio inngang kan du bruke TR-8 som sub-mikser og prosessor for sampleren. I denne konfigurasjonen kan alle samples ¨som blir spilt på SP-404A få effekter fra TR-8s kraftige Scatter; revers, glitch, gate, truncate, stutter – og på denne måten gi alle typer rytmiske variasjoner. Fra det subtile til ekstreme – alt i perfekt synk! Ved å bruke den eksterne inngangen kan du også la samplene få effekt fra TR-8s per-step side chain-funksjon. Dette gjøres enkelt ved å programmere et pattern med side chain i TR-REC modus, for å få tilgang til åtte rytmiske ducking- og gate-effekter.

Umiddelbar sampling
Med SP-404A er ikke sampler lenger begrenset til studioet. Den innebygde mikrofonen gir enkel innspilling hvor-som-helst og når-som-helst inspirasjonen måtte treffe deg. Enheten drives på strømnettet eller via 6 AA batterier. Linjeinnganger muliggjør direkte sampling fra en mikser eller ekstern enhet, og en mikrofoninngang er tilgjengelig slik at du kan sample med en ekstern mikrofon. Ditt samplede materiale vil alltid låte bra, takket være SP-404As høykvalitets ukomprimerte WAV audio-capture format.

Ekstreme effekter
Dine signaturlyder kan endres når du ønsker med SP-404As 29 innebygde DSP-effekter. Blant de mest essensielle finner du store klanger og choruser, myke filter og delays – alt med sømløse overganger mens du opptrer. Det finnes også effekter som stikker seg mer u, for eksempel en voice transformer og en looper. Filter og isolator gir deg muligheten til å endre lydene dine radikalt, og transformere disse til helt nye elementer som du kan bruke til noe annet.

SP-404A kan brukes som en standalone effektprosessor i kombinasjon med en DJ-mikser. Et unikt “limiter-modus” benyttes i 17 av effekttypene, for å hindre vreng og sikre stabil lyd uten uønskede bieffekter. Dette moduset er spesielt effektivt for live DJ-performancer, og blir et sikkerhetsnett for lydene dine i en kritisk situasjon.

Track Builder
Antallet loops som SP-404 kan håndtere er praktisk talt uendelig, men denne egenskapen er bare en liten del av dens fantastiske styrke. Låter, jammer og spor kan bygges opp i løpet av sekunder, takket være den innebygde Pattern Sequenceren, som er spesielt designet for å lage tracks i sanntid. Optimalisert for live jobber, med kraftig Quantize modus som inneholder shuffle feels, for groove, swing og bevegelse. Du kan lage patterns på sparket ved hjelp av 99 tilgjengelige takter, med kontinuerlig looping, mulighet for legge ting oppå hverandre og endre struktur underveis.

Du kan lagre 120 patterns (12 patterns x 10 banks) og hente disse inn igjen umiddelbart. Dette lar deg gjennomføre livesets akkurat som du ønsker, med tryggheten om at du alltid har frihet til å improvisere. Når du spiller tilbake patterns vil LEDene rundt dispalyet blinke i patternets tempo, en praktisk visuell feedback i live performancer.

Maximum Polyphony
12 voices
Recordable Data
Samples: 120 (12 samples × 10 banks) (stored on SD card)
Patterns: 120 (12 patterns × 10 banks) (stored on SD card)
Sampling Time (Total time for all samples)
The maximum sampling time (size) for a single sample is approximately 180 minutes in stereo (2 GB). The following shows the approximate total sampling time of the samples that can be stored on one SD card.

Card capacity / Stereo (Mono)
1 GB / Approx. 90 min. (180 min.)
2 GB / Approx. 180 min. (360 min.)
4 GB / Approx. 360 min. (720 min.)
8 GB / Approx. 720 min. (24 hours)
16 GB / Approx. 24 hours (48 hours)
32 GB / Approx.48 hours (96 hours)

Since the SD card included with the SP-404A contains preload data, the available sampling time will be less than the time above.
Data Format
16-bit linear (.wav/.aiff)
Sampling Frequency
44.1 kHz
Pattern Sequencer
Maximum recordable notes: Approx. 16,000 notes
Resolution: 96 ticks per quarter note
Pattern length: 1–99 measures
Recording method: Realtime Loop Recording (with shuffle quantize function)
Effects
29 types
Pads
12 + Sub pad × 1
Controllers
Control knob × 3
Display
7 segments, 3 characters (LED)
Onboard Mic
Mono × 1
Connectors
LINE IN jacks (L, R) (RCA phono type)
LINE OUT jacks (L, R) (RCA phono type)
PHONES jack (Stereo 1/4-inch phone type)
MIC IN jack (1/4-inch phone type)
MIDI IN connector
DC IN jack
SD card slot
Power Supply
AC Adaptor or Alkaline battery (AA, LR6)/Rechargeable Ni-MH battery (AA, HR6) × 6
*Batteries sold separately
Battery Life for Continuous Use
Rechargeable Ni-MH battery: Approximately 5 hours (When using batteries having a capacity of 1,900 mAh.)
Alkaline battery: Approximately 4 hours
*These figures will vary depending on the actual conditions of use.
Current Draw
450 mA
Accessories
SD Card
AC Adaptor
Owner’s Manual
Size and Weight

Width
178 mm
Depth
257 mm
Height
73 mm
Weight (excluding AC adaptor)
1.2 kg
Flere produkter fra Roland
 1. Roland Go:Livecast
  Roland Go:Livecast
  Før pris kr 2 920,00 Pris inkl. mva kr 2 595,00
 2. Roland Jupiter-X
  Roland Jupiter-X
  Pris inkl. mva kr 29 280,00
 3. Roland A-88MKII
  Roland A-88MKII
  Pris inkl. mva kr 11 700,00
 4. Roland Fantom-7
  Roland Fantom-7
  Pris inkl. mva kr 43 340,00
 5. Roland Fantom-8
  Roland Fantom-8
  Pris inkl. mva kr 46 860,00
 6. Roland A-49
  Roland A-49
  Pris inkl. mva kr 1 899,00
 7. Roland Jupiter-Xm
  Roland Jupiter-Xm
  Pris inkl. mva kr 17 570,00
 8. Roland Fantom-6
  Roland Fantom-6
  Pris inkl. mva kr 41 000,00