Roland TR-8S Rhythm Performer

Design-sett med autentiske TR-Drums, samplede lyder og effekter
Roland SE-02

Roland SE-02

Roland VT-4

Roland VT-4

Vare nr.
113173
Pris inkl. mva kr 8 770,00
Lagerstatus: På lager

Rhythm Performer utviklet for livebruk med lyden og følelsen av ikoniske trommemaskiner som 808, 909, 707, 727 og 606
Som et ektefødt barn av de mest berømte og viktige trommemaskiner som noensinne er laget, kombinerer TR-8S det beste av sin Roland-arv med moderne produksjonsteknikker og profesjonelt lyddesign. Resultatet? Et framtidsrettet performance-tunet instrument ulikt alt annet. Bygg ditt drømmesett av de mest ikoniske trommelydene i historien, pluss de beste samplene fra vårt enorme bibliotek – eller importer dine egne custom samples. Tap, tune og tweak med hands-on kontroller og produksjonsverktøy som får dine rytmemønstre til å bevege seg og svinge. Og hvorfor bare begrense denne perkussive kraftpakken til studioet? TR-8S er bokstavelig talt laget for å spille live.

Design-sett med autentiske TR-Drums, samplede lyder og effekter
TR-8S kommer fullastet med den største, mest autentiske samlingen av TR trommemaskiner som er tilgjengelig. Den nye, kraftige prosessoren gir neste generasjons ACB-modeller et helt nytt nivå av detaljer og nyanser, og gir deg klassisk Roland boom, snap og sizzle. Og nå kan du bake inn preset og custom-samples for å skape unike hybrid- og “layer”-kits, for deretter å ta disse enda et skritt videre med spesialiserte effekter som bringer profesjonelt lyddesign inn i TR-formulaen.

Transistor rytmer
TR-8S har hver eneste lyd fra de mest ettertraktede TR-trommemaskinene, med detaljerte kretsmodeller av 808, 606, 909, 707 og 727. Det finnes også modifiserte versjoner av lydene. Dette er ikke “sound-alike” sample-packs, eller opptak av TR trommelyder. Hver maskin er nøyaktig modellert ned til hver enkelt krets, og oppfører seg nøyaktig som den originale hardwaren. Alle disse lydene er dine, og er klar for å brukes i dine egne produksjoner og opptredener.

ACB møter samples
Dagens trommespor trenger et allsidig utvalg lyder og produksjonsteknikker, og det er vanskeligere enn noen gang å framstå som helt unik. Autentiske TR-lyder er essensielt for å produsere trommespor, miksing og “layering” av lyder åpner opp en verden av moderne stilarter og gir et spennende potensial for å skape dine egne signaturlyder. Velg fra en omfattende samling av preset samples, eller importer dine egne mono og stereolyder fra et SD card. Som med TR-lydene kan samplene manipuleres til det ugjenkjennelige med umiddelbar hands-on kontroll. Du kan endre ulike parameter som decay og tuning, eller justere sample startpunkter, hastighet på avspilling av samplet – eller hvilken vei det skal spilles av. Du kan skape et sett basert på samples, eller mikse og blande med TR-lyder for sjanger-definerende trommespor som vinner oppmerksomheten hos lytterne.

Drumatic Effects
De riktige effektene kan skape dybden og rommet som får et trommespor til å stå ut. Uansett om det er delay på rim-shot, overdrive på basstromma, filter på toms og cymbaler – eller bare riktig mengde klang på utvalgte instrumenter. TR-8S har de perfekt tunede effektene som får perkusjonsinstrumenter til å låte perfekt. I tillegg til Master FX-knappen har hver kanal en CTRL-knapp som kan tilpasses dine egne ønsker. Dette gjør at du kan legge alle lydverktøyene du trenger i umiddelbar nærhet. Attakket i basstromma, “snapp-en” i skarpen, phaser depth eller mengde vreng – uansett hvilket parameter du trenger direkte og umiddelbar tilgang til – kan assignes til CTRL-knappen eller Master FX-knappen, og lagres med settet. Både Instrument og Master Effects lagres også sammen med settet, og dette gjør at du alltid er klar til å levere med dine produksjoner.

Skap rytmemønstre som utvikler seg, med variasjoner, fills og bevegelse
Å lage rytmemønstre med TR-8S kjennes naturlig og intuitivt, takket være Rolands “TR-REC” step sequencer som har vært det bankende hjertet i elektronisk musikkproduksjon gjennom flere tiår. Og nå er den forbedret og modernisert for å være bedre enn noen gang før.

Rask, levende og og morsom
Du kan programmere med de 16 TR-REC-knappene, eller bruke den anslagsfølsomme performance padden for å spille live, eller ta opp i sequenceren. Og du kan bevege deg sømløst mellom begge, spille og editere, og re-arrangere trommesporet ditt uten å avbryte arbeidsflyten. Skap intrikate groover og detaljerte fills med anslagsfølsomhet, accent-er, flams og justerbare sub-steps for moderne virveler og ratcheting. Våg å være eksperimentell med uvanlige polyrytmer og komplekse taktarter ved å endre lengde eller “last step” på hver enkelt trommepart. 

Variasjon over et tema
Hold ting nytt og spennende, selv gjennom utvidede live-sett. TR-8S kan lagre 128 rytmemønstre – hver med åtte variasjoner og tre typer fills – og rytmemønstre eller variasjoner kan trigges individuelt eller lenkes sammen for sequencer som utvikler seg. I live-situasjoner kan du kopiere rytmemønstre på farten, og ligge i forkant av beatet og jobbe på rytmemønstre som ennå ikke spiller. Hvert rytmemønster kan inneholde tempo og kit, sammen med knappe-posisjoner og effektsettinger. Dette gir deg umiddelbar recall og nok lagring og fleksibilitet for å spille et helt sett uten å noen gang måtte repetere et rytmemønster på samme måte. 

Filling In
Velplasserte trommefills kan skape fantastiske øyeblikk i en sang eller et live-sett. Hvert rytmemønster i TR-8S kan inneholde to fills som du kan tilpasse eller skape fra scratch. Det finnes også et editerbart “Scatter”-fill som gir “slice og dice” en takt i korte biter av tøft og kontrollert kaos. Men noen ganger vil hendene dine rett og slett være for opptatt til å trigge alle fills manuelt. Her kommer Auto-Fill inn. Automatiske fills for hver 2, 4, 8, 16 eller 32 takter holder hendene dine fri, samtidig som dine performancer får en interessant dynamikk.

I bevegelse
Profesjonelle trommespor krever detaljerte produksjonsteknikker TR-8S lar deg ikke bare skape disse detaljene, den gjør det raskt – og på en morsom måte. Ved å låse parameter til stepp eller motion recording, kan du få alt fra subtil bevegelse til dramatiske overganger. Automatiser tuningen på basstromma eller skarpen, panorering, effekter … eller hva du måtte ønske. Du kan skape melodier og basslinjer, eller endre lyden i et kit for hver seksjon i låten. Motion recording er umiddelbar og enkel, og motion playback kan til enhver tid slås av eller på.

Hører hjemme i studio, laget for scenen
Gjennom de siste fire årene har vi fått tilbakemeldinger fra entusiastiske TR-8 fans og artister fra hele verden. Dette har gitt oss en ganske klar ide om hvordan vi kan gjøre den enda bedre, både for studioprodukson og live performance. Vi har tatt disse funksjonene som brukerne ønsket seg – og mere til – inn i TR-8S, samtidig som vi har vært svært bevisst på å beholde “umiddelbar og morsom”-faktoren fra originalen.

Åtte analoge utganger
I likhet med noen av dens berømte slektninger har TR-8S åtte separate analoge utganger, slik at du kan prosessere individuelle trommelyder gjennom eksterne effekter, eller sende dem til separate kanaler i mikseren eller DAWen. Ta kontroll over lyden, og bestem hvilke instrumenter eller grupper som sendes til hvilke utganger. Uansett hva du velger skal du vite at TR-8S låter stort, punchy og mektig, takket være høyoppløselige 24bit/96kHz digital-til-analog konvertere.

Trigger Out, External In
TR-8S har en dedikert trigger-utgang og stereo audio-innganger for eksterne kilder. De konfigurerbare utgangene kan også brukes som ekstra triggere. Dette lar deg kontrollere eksterne instrumenter og mikse disse med TR-8S´ interne lyder, som utvider dine kreative muligheter i studio og på scenen. Hvert rytmemønster har et dedikert trigger-spor for tilgang til alle typer av variasjoner, uten behov for å bruke opp et instrument. Rim-shots og trigget analoge bass-linjer? Ja, du kan.

Audio- og MIDI-interface
I tillegg til å være den kraftigste trommemaskinen som noen gang er laget, er TR-8S et komplett multi-channel audio- og MIDI-interface. Når du kobler TR-8S til en computer eller AIRA Link host, kan du sende både MIDI og høyoppløselig audio gjennom en enkel USB-kabel. Spill inn hver trommelyd til ulike kanaler for individuell prosessering og opptak, automatiser bevegelser i parameter fra din DAW ved hjelp av CC messages, eller synk TR-8S til din computer eller Roland MX-1 Mix Performer for live sett eller jam sessions i sene nattetimer.

Redefinert design med en moderne vri
Estetiske og ergonomiske forbedringer finnes tvers gjennom hele TR-8S, og gir den et tidløst design som passer ethvert kreativt miljø. Formen, fargene og følelsen har blitt forbedret for å gi maskinen mer substans, eleganse og rett og slett invitere deg til å bruke den. RGB farge-fadere og TR-REC-knapper lar deg tilpasse skarphet, glød og farge på hvert element. Ikke bare ser dette fantastisk ut, det gir deg også visuell kontroll på viktig informasjon; Hva spiller? Hva er mutet? Hvilke instrumenter er gruppert? Og så videre. Og se finnes det et lava lampe-modus.

Total Recall
Livet til en musiker kan være ganske uforutsigbart, og det er lett å bli utsatt for uhell på turne, og tekniske vansker i studio. Da kan du slå deg til ro med at hvert eneste sett, rytmemønster og innstillinger for bokstavelig talt alt, kan lagres på et SD card. Bare sett kortet inn i en frisk TR-8S, så er du oppe og står igjen.

User Drum Kit
128
User Patterns
128
Step Sequencer
11 instrument parts and 1 exclusive part for trigger out
16 steps per 1 variation
8 (A – H) variations per 1 pattern
2 Fill-in patterns per 1 pattern
INST tone
(Tone can be assigned to each 11 instrument parts freely.)
BASS DRUM: 11 ACB tones
SNARE DRUM: 8 ACB tones
TOM: 15 ACB tones
RIM SHOT: 3 ACB tones
HAND CLAP: 5 ACB tones
HI HAT: 8 ACB tones
CYMBAL: 8 ACB tones
PERCUSSION: 23 ACB tones
PRESET SAMPLE: 300 tones or greater
USER SAMPLE (imported form SD CARD for playback): Available format: WAV, AIFF
Total time for all samples: Approximately 600 sec (at 44.1 kHz, mono)
* The maximum length of a single audio file that can be imported is approximately 180 seconds (at 44.1 kHz).
Effects
INST FX: THRU, HPF, LPF, LPF/HPF, H BOOST, L BOOST, L/H BOOST, ISOLATOR, TRANSIENT, COMPRESSOR, DRIVE, COMP+DRV, CRUSHER
REVERB: AMBI, ROOM, HALL1, HALL2, PLATE, MOD
DELAY: DLY, PAN, TAPE ECHO
MASTER FX: HPF, LPF, LPF/HPF, H BOOST, L BOOST, L/H BOOST, ISOLATOR, TRANSIENT, TRANSIENT2, COMPRESSOR, DRIVE, OVERDRIVE, DISTORTION, FUZZ, CRUSHER, PHASER, FLANGER, SBF, NOISE
Other: SIDE CHAIN (for EXT IN), SCATTER (as one of AUTO FILL IN function)
Display
16 characters, 2 line (backlit LCD)
7 segments, 4 characters (LED)
External Storage
SD Card (SDHC supported) for backup/restore function and import sample data
Connectors
PHONES jack: Stereo 1/4-inch phone type
MIX OUT (L/MONO, R) jacks: 1/4-inch TRS phone type
ASSIGNABLE OUT/TRIGGER OUT (1 – 6) jacks: 1/4-inch phone type
EXT IN (L/MONO, R) jacks: 1/4-inch phone type
TRIGGER OUT jack: Miniature phone type
MIDI (IN, OUT) connectors
USB port: USB type B (Audio, MIDI)
DC IN jack
Power Supply
AC adaptor
Current Draw
2,000 mA
Accessories
AC adaptor
Owner's manual
Leaflet “USING THE UNIT SAFELY”
Size and Weight

Width
409 mm
Depth
263 mm
Height
58 mm
Weight
2.1 kg